2012-05-08 15:54:35• hírek • Szatmár.ro

Visszalépés az előrelépés jegyében

Az Aranyosmeggyesi vár, a település jelképe - kép: archív
Az Aranyosmeggyesi vár, a település jelképe - kép: archív

Mégsem lesz polgármesterjelöltje a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek Aranyosmeggyesen. Oláh Szabolcs, a Szövetség helyi szervezetének elnöke elmondta hírportálunknak, hogy a jelenlegi polgármestert, Gheorghe Robast támogatja, s ezért nem indul mint elöljárójelölt.

A községben a magyarság részaránya alig emelkedik a 10 százalék fölé, így igen kicsiny esélye lenne a győzelmének. Továbbá - sorolta érveit - a Demokrata-Liberális Párt (román betűszóval: P-DL) színeiben induló jelenlegi polgármesterrel immár nyolc éve dolgoznak együtt. Amúgy négy esztendeje az első fordulóban külön-külön indultak, míg a másodikban a „narancsos" jelölt megkapta a „tulipános" voksokat is. Az együttműködés jegyében az alpolgármesteri tisztségre Oláh Szabolcsot választották meg - a helyi tanácsban az RMDSZ-elnökön kívül mindössze egy másik szövetségi tanácsos van. Nem titkoltan a mostani „visszalépés" mellett is az alpolgármesteri tisztség húzódik meg - tudtuk meg.

Érdeklődésünkre Oláh Szabolcs igen sikeresnek minősítette az eltelt négy esztendőt. A 322-es vidékfejlesztési projekt keretén belül például ivóvíz és szennyvízhálózatot sikerült kiépíteni a községben. A számos falu alkotta Aranyosmeggyesben három kultúrházat újítottak fel - természetszerűleg ezek igen fontos befektetések a kisebb települések életében. Amúgy Józsefházán nem felújítottak, hanem építenek egy kultúrházat. A munkálatok már lassan a végükhöz közelednek - a hőszigetelő nyílászárók behelyezését végzik éppen. Egyébként az alpolgármester elmondása szerint ebben a beruházásban is igen nagy segítséget kaptak a Csehi Árpád Szabolcs vezette megyei önkormányzattól. A megye egyik legértékesebb műemléke, az aranyosmeggyesi vár körüli parkosításra nyert támogatást a község. A héten kezdték meg az udvar rendbetételét, egyebek mellett igen szép, a műemlékhez illő világításra, környezethez idomuló mosdók stb. kiépítésére nyertek el támogatást a szaktárcától.

A következő négy évben bővítenék a víz- és szennyvízhálózatot - eljuttatnák azt a község kisebb településeibe - fejtette ki Oláh Szabolcs. Erre egyébként több szempontból is nagy szükség van. Például a rendkívüli szárazságok miatt Patóházán jelentősen csökkent a kutakban a vízszint. „Nyilvánvalóan" aszfaltozásra is bőven szükség van még a községben, így a betonúthálózat bővítését, illetve rehabilitációját is tervezik a következő mandátumra. Egyébként is számos projektje van a községnek, továbbá többnek a különböző előtanulmányait elkészítették.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: